Download pressebillede
(venligst kreditér fotograf Søren Tidmand/DGU)

2003: Iben Tinning

Iben blev den tredje med efternavnet Tinning til at løfte det eftertragtede trofæ. Hæderen blev udløst af hendes 1. plads i LPGA Final Qualifying School, der gav adgang til at spille på den amerikanske kvinde tour - LPGA. Billetten til det forjættede land udløste dog ingen succesoplevelser.

Pressemeddelelse:

Den 29-årige professionelle golfspiller Iben Tinning fik onsdag overrakt Nykredit og Sportsjournalisternes Gyldne Golfbold for årets bedste danske golfpræstation.

Iben Tinning får Den Gyldne Golfbold på baggrund af en eventyrlig uge i oktober, hvor hun vandt LPGA Final School på Legends Course, Daytona Bech, Florida og dermed sikrede sig adgang til den amerikanske LPGA Tour i 2004.

Iben Tinnings fire runder blev 68, 71, 72 og 69. I alt 280 slag - 8 under par. Iben måtte dele førstepladsen med Isabelle Beisiegel, Canada og Catherine Cartwright, USA. De tre vindere fik 5.250 US dollar hver. Hele ugen holdt hun sig i toppen af de 120 kvinder i feltet, hvoraf de 60 bedste gik videre til fjerde og sidste runde.

Det var femte gang Iben Tinning forsøgte at kvalificere sig til den amerikanske tour. Denne gang havde Iben forberedt sig meget grundigt - specielt med puttningen. Iben lavede kun fire bogeys i hele turneringen og tre-puttede kun en
enkelt gang.

På godt en måned nåede Iben Tinning dermed to af sine største mål for golfkarrieren. I september var hun med på det vindende hold, da Europa besejrede USA med jordskredscifrene 17½-10½ i Solheim Cup-matchen på Barsebäck, og fredag d. 25. oktober lykkedes det så for den 29-årige dansker at tilkæmpe sig en fast plads på den amerikanske LPGA Tour.

Iben Tinning blev hyldet på Nykredits hovedsæde ved Kalvebod Brygge i København, og fik udover Den Gyldne Golfbold en check fra Nykredit på 25.000 kroner.

- Jeg er utrolig stolt over at modtage den Gykdne Golfbold. Det er ikke så nemt at få den pris, sagde Iben Tinning med henvisning til den store danske golfsucces i de senere år.

Det var 38. gang Den Gyldne Golfbold blev uddelt. De seneste ti års vindere af Den Gyldne Golfbold:
1994: Karina Ørum
1995: Thomas Bjørn
1996: Thomas Bjørn
1997: Thomas Bjørn
1998: Thomas Bjørn                                       ´
1999: Aalborg Golf Club
2000: Steen Tinning
2001: Mads Vibe-Hastrup
2002: Anders Hansen
2003: Iben Tinning