Download pressebillede
(venligst kreditér fotograf Søren Tidmand/DGU)

2004: Kasper Linnet Jørgensen

Kasper overstrålede alle sine professionelle kolleger, da han i løbet af en måned vandt de tre største danske amatørtitler: Danish International Amateur Championship, ErhvervsBladet DM i hulspil og Eurocard DM i slagspil. Han blev nr. 6 på EPD Tourens pengeliste i 2005 og fik en kategori 9 på Challenge Tour i 2006, så han har adgang til de fleste turneringer.

Pressemeddelelse:

Den 24-årige nyprofessionelle golfspiller Kasper Linnet Jørgensen fik onsdag overrakt Nykredit og Sportsjournalisternes Gyldne Golfbold for årets bedste danske golfpræstation.

Kasper Linnet Jørgensen fik dansk golfs fornemste hædersbevisning på baggrund af en fantastisk sommer, hvor han i løbet af en måned vandt de tre største danske amatørtitler. En enestående bedrift som ingen tidligere har præsteret.

Den gyldne sommer blev indledt i Silkeborg i juni, hvor Kasper Linnet Jørgensen vandt Danish International Amateur Championship foran et stærkt internationalt felt. Ugen efter satte han den danske amatørelite til vægs, da han efter et fornemt comeback i finalen sejrede i ErhvervsBladet DM hulspil på Royal Oak ved Kolding. Det fornemme hattrick blev fuldendt tre uger senere i Horsens, hvor den unge Kokkedal-spiller på suveræn vis vandt den fornemste danske amatørtitel - Eurocard DM Slagspil.

- Vi har i Sportsjournalisternes Golfklub fulgt Kasper Linnet Jørgensens præstationer med stor interesse og er meget imponeret over hans tre fornemme sejre. Det er for denne flotte tretrinsraket, at vi har valgt at tildele Den Gyldne Golfbold 2004 til Kasper Linnet Jørgensen, lød begrundelsen fra formanden for Sportsjournalisternes Golfklub, Hans Grønfeldt.

Prismodtageren var naturligvis stolt over at få overrakt den traditionsrige golfbold.

- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig at modtage denne fornemme pris. Når man ser på listen over tidligere modtagere, er de stort set alle fra den professionelle verden og langt videre i deres karriereforløb. På den baggrund er jeg er utrolig stolt af at modtage Den Gyldne Golfbold på baggrund af mine amatørresultater i år, lød det fra en stolt Kasper Linnet Jørgensen.

Dansk Golf Unions Landstræner Magnus Landström har arbejdet med Kasper Linnet Jørgensen i 2004, og han har følgende karakteristik af dansk golfs nye "komet", der blev professionel i november:

- Kasper er en sympatisk og afbalanceret fyr, som arbejder meget målbevidst med sin golf. Han ved, hvad han vil og har en idé om, hvordan han når det. Samtidig er han en komplet golfspiller, som har evnen til ikke at gøre tingene sværere, end de er. Kasper har et solidt fundament at bygge videre på, og jeg er overbevist om, at han med de rigtige mennesker omkring sig har en god fremtid i den professionelle verden.

Kasper Linnet Jørgensen blev behørigt hyldet på Nykredits hovedsæde ved Kalvebod Brygge i København og fik udover Den Gyldne Golfbold en check fra Nykredit på 25.000 kroner.

- Vi er glade for, at vi med denne hædersbevisning kan være med til dels at øge den brede folkelige interesse for golf, dels at påskønne de aktive spillere - uanset om det er amatører eller professionelle. Nykredit styrker og målretter i det kommende år sponsorsamarbejdet med dansk golf, bl.a. gennem Nykredit Masters, der bliver en dansk afdeling af Ladies European Tour, siger koncernchef Mogens Munk Rasmussen, Nykredit.

Det var 39. gang, Den Gyldne Golfbold blev uddelt.

De seneste ti års vindere af Den Gyldne Golfbold:
1995: Thomas Bjørn
1996: Thomas Bjørn
1997: Thomas Bjørn
1998: Thomas Bjørn
1999: Aalborg Golf Club
2000: Steen Tinning
2001: Mads Vibe-Hastrup
2002: Anders Hansen
2003: Iben Tinning
2004: Kasper Linnet Jørgensen

Fakta om Kasper Linnet Jørgensen

Fødselsdag: 14. januar 1980
Klub: Kokkedal
Uddannelse: Økonomi på Georgia State University, USA
Resultater i 2004:
Coupe Murat, Frankrig Nr. 6
DIAC, Silkeborg Vinder
ErhvervsBladet DM hulspil, Royal Oak Vinder
Faxe Tour III, Kokkedal Nr. 2
Eurocard DM Slagspil, Horsens Vinder
EM Herrer, Sverige Nr. 19 (bedste dansker)
Hellenic Amateur, Grækenland Vinder
VM Hold, Puerto Rico Nr. 10