Download pressebillede
(venligst kreditér fotograf Søren Tidmand/DGU)

2006: Karen Margrethe Juul

KM fik sit internationale gennembrud ved at vinde Nykredit Masters på Odense Eventyr Golf Klub Karen Margrethe Juul sluttede i minus 15 fire slag foran Laura Davies og Trish Johnson.

Pressemeddelelse:

Den 31-årige professionelle golfspiller Karen Margrethe Juul fik torsdag overrakt Nykredit og Sportsjournalisternes Gyldne Golfbold for årets bedste danske golfpræstation i 2006.

Karen Margrethe Juul modtog den traditionsrige hæder på baggrund af triumfen i Nykredit Masters i Odense Eventyr Golfklub i september 2006, hvor hun foran hjemmepublikummet hentede karrierens første sejr på kvindernes Europatour og dermed sikrede sig sit internationale gennembrud.

Efter at have gennemført studiet som civilingeniør satte Karen Margrethe Juul i 2006 for første gang 100 procent fokus på golfen. Og satsningen gav bonus. Den vestjyske pige hentede fire top 10-placeringer - inklusive højdepunktet i september, hvor hun kronede de fire fantastiske dage i Odense med at vinde Nykredit Masters foran store stjerner som Laura Davies og Iben Tinning.

Da året var omme kunne Karen Margrethe Juul se tilbage på karrierens bedste sæson og en slutplacering som nummer 10 - og bedste dansker - på kvindernes Europatour. Og kort inde i det nye år fik hun så et velfortjent skulderklap i form af den fornemste danske golfpris. Udover Den Gyldne Golfbold modtog Karen Margrethe Juul ved overrækkelsen på Nykredits hovedsæde i København en check fra Nykredit på 25.000 kroner.

- Jeg er meget stolt over at modtage denne pris. Det er den største ære, der kan overgå en golfspiller i Danmark, og for mig er det også en personlig sejr, fordi jeg flere gange har været tæt på at opgive karrieren. Det her er beviset på, at det kan betale sig at kæmpe videre, sagde Karen Margrethe Juul.

Modtageren af Den Gyldne Golfbold findes af foreningen Danske Sportsjournalisters Golfklub og blev med prisen til Karen Margrethe Juul uddelt for 41. gang.

De seneste ti års vindere af Den Gyldne Golfbold:
1997: Thomas Bjørn
1998: Thomas Bjørn
1999: Aalborg Golf Club
2000: Steen Tinning
2001: Mads Vibe-Hastrup
2002: Anders Hansen
2003: Iben Tinning
2004: Kasper Linnet Jørgensen
2005: Iben Tinning
2006: Karen Margrethe Juul

Læs mere om Karen Margrethe Juul på www.kmjuul.dk

Hans Grønfeldt, Formand, Sportsjournalisternes Golf Klub, 4495 3569
Nels Petersen, Kommunikationsdirektør, Nykredit, 3342 1470