Download pressebillede
(venligst kreditér fotograf Søren Tidmand/DGU)

2007: Søren Hansen

Et fantastisk år for Søren Hansen. Han begyndte med flere svage resultater, men så gik det pludselig fremad med 2. pladser i Open de France, European Open og Johnnie Walker. Så kom sejren I Mercedes-Benz Championship i Tyskland, hvor Søren besejrede det meste af verdenseliten. For den sejr fik han bolden. På Order of Merit sluttede Søren som nummer 8.

Pressemeddelelse:

Søren Hansen er "Årets Golfspiller 2007". Den 33-årige professionelle golfspiller fik onsdag overrakt Nykredit og Sportsjournalisternes Gyldne Golfbold efter en fantastisk sæson.

Da 2007-sæsonen var halvvejs, var der ikke meget, der tydede på, at det skulle blive Søren Hansens år. Tværtimod. Mens resten af Danmark var på vej på sommerferie, kæmpede Søren Hansen desperat for at bevare sit tourkort. Hans bedste placering var en 13. plads i den lille Valle Romano Open de Andalucia - ikke ligefrem et resultat, som rydder avisforsider og sikrer pensionsopsparingen. Men da juni blev til juli, skiftede Søren Hansen gear.

Med en andenplads i den stærkt besatte Open de France, begyndte nordsjællænderen en periode, hvor han gik fra det ene topresultat til det andet. Det hele kulminerede med en suveræn sejr i Tyskland ved Mercedes-Benz Championship, hvor Søren Hansen satte det meste af verdenseliten på plads.

Denne stribe af topresultater sendte ham fra den dybe afgrund på pengelisten og helt op til en slutplacering som nummer otte - det bedste danske resultat siden Thomas Bjørn i 2001 sluttede på 7. pladsen. Søren Hansens fornemme halvår har også sendt ham i raketfart op af verdensranglisten, hvor han ved nytår er placeret som nummer 46 og dermed har sikret sig adgang til en lang række af golfsportens største og mest lukrative turneringer - ikke mindst US Masters på Augusta.

Udover Den Gyldne Golfbold modtog Søren Hansen ved overrækkelsen på Nykredits hovedsæde i København en check fra Nykredit på 25.000 kroner. Modtageren af Den Gyldne Golfbold findes af foreningen Danske Sportsjournalisters Golfklub. Den Gyldne Golfbold blev med hæderen til Søren Hansen uddelt for 42. gang.

(Pressebillede: Fra venstre Nykredits koncerndirektør Peter Engberg Jensen, Søren Hansen og formand for Sportsjournalisternes Golfklub Hans Grønfeldt)

De seneste ti års vindere af Den Gyldne Golfbold:
2007: Søren Hansen
2006: Karen Margrethe Juul
2005: Iben Tinning
2004: Kasper Linnet Jørgensen
2003: Iben Tinning
2002: Anders Hansen
2001: Mads Vibe-Hastrup
2000: Steen Tinning
1999: Aalborg Golf Club
1998: Thomas Bjørn