Download pressebillede
Download pressebillede
(venligst kreditér fotograf Søren Tidmand)

2009: Jeppe Huldahl

Jeppe Huldahl er "Årets Golfspiller 2009". Den 27-årige professionelle golfspiller fik onsdag overrakt Nykredit og Sportsjournalisternes Gyldne Golfbold

Pressemeddelelse:

Hvis den første sejr er den største, vil Jeppe Huldahl for altid huske 7. juni 2009.  Det var på denne dag, at den 27-årige sikrede sig sin første sejr på europatouren og skrev sig ind i historien som den syvende danske tourvinder gennem tiden.

Som bevis på sit imponerende gennembrud i golfens Formel 1-klasse fik Jeppe Huldahl onsdag overrakt Den Gyldne Golfbold, der uddeles til årets danske golfspiller.

- Med det høje niveau dansk golf befinder sig på i øjeblikket, er det meget overvældende at stå her som modtager af den Gyldne Golfbold. Og når man kigger på de navne som står på bolden, bliver følelsen bestemt ikke mindre overvældende, sagde Jeppe Huldahl.

Jeppe Huldahl havde været på touren før, men han havde aldrig tidligere prøvet at slutte i top 10. På den baggrund var den unge dansker ikke spået de store chancer for at sætte de langt mere rutinerede konkurrenter på plads, da han den 7. juni befandt sig i førerbolden i Celtic Manor Wales Open.

Spørgsmålet var, om vestjyden kunne håndtere det uvante pres og styre sine egne nerver. Svaret var ja. Den ukendte dansker lignede en garvet veteran og diskede op med det ene imponerende slag efter det andet. Men det kølige look gemte på en anden historie:

- Jeg kunne overhovedet ikke mærke mine hænder på de sidste seks huller, lød det fra Jeppe Huldahl, som trods følelsesløse fingre kunne løfte trofæet og indkassere 343.000 euro som håndfaste beviser på karrierens hidtil største triumf.

- I mine øjne årets præstation, lød det fra den britiske tv-kommentator John Hawksworth.

Udover Den Gyldne Golfbold modtog Jeppe Huldahl ved overrækkelsen på Nykredits hovedsæde i København en check fra Nykredit på 25.000 kroner. Modtageren af Den Gyldne Golfbold findes af foreningen Sportsjournalisternes Golf Klub. Den Gyldne Golfbold blev med hæderen til Jeppe Huldahl uddelt for 44. gang.

Fakta
Jeppe Huldahl
Født: 2. juli 1982 i Holstebro
Bopæl: København
Klub: Åskov Golfklub
Familie: Bor med Katrine. Børn: Vega (2009)
Sejre: 2009 Celtic Manor Wales Open

De seneste ti års vindere af Den Gyldne Golfbold
2009: Jeppe Huldahl
2008: Søren Kjeldsen
2007: Søren Hansen
2006: Karen Margrethe Juul
2005: Iben Tinning
2004: Kasper Linnet Jørgensen
2003: Iben Tinning
2002: Anders Hansen
2001: Mads Vibe-Hastrup
2000: Steen Tinning

For yderligere informationer kontakt: Hans Grønfeldt, formand for Sportsjournalisternes Golfklub, 44953569