Download pressebillede
(venligst kreditér fotograf Søren Tidmand, DGU)

2010: VM-sølvholdet for herrer

Sølvmedaljen er epokegørende og VM-sølvholdet med Lucas Bjerregaard, Morten Ørum, Joachim B. Hansen har skrevet sig ind i historiebøgerne. Derfor fortjener de også Den Gyldne Golfbold, fortæller formand i Sportsjournalisternes Golf Klub, Hans Grønfeldt.

Pressemeddelelse:

Sølvmedaljerne blev forgyldte, da de danske VM sølvvindere Lucas Bjerregaard, Morten Ørum og Joachim B. Hansen, tirsdag 14. december modtog Nykredit og Sportsjournalisternes Golf Klubs hæderspris Den Gyldne Golfbold.

"Den største danske golfpræstation nogensinde" er bare et at de udsagn, der er blevet sagt om VM holdets indsats i Argentina. De var således tre topmotiverede danske spillere, der i oktober tog til Argentina. Ved afrejse var forventningen en top fem placering. Men i løbet af turneringen, og ikke mindst grundet Joachim B. Hansens storspil, stod det klart, at det danske hold havde formen til at blande sig i toppen.

VM-turneringen var præget af dårligt vejr og flere lange tordenafbrydelser, hvorfor de helt lave scores udeblev, og turneringen måtte reduceres fra fire til tre runder undervejs. Spillerne tacklede afbrydelserne fint, de var gode til at koble ned og kom hurtigt ind i deres spillerytme igen. De vanskelige forhold stoppede ikke danskerne, der lå nummer tre efter første runde og spillede sig op på andenpladsen kun et slag efter de førende fra Frankrig efter anden runde. På finaledagen bølgede spillet frem og tilbage. Danmark og Frankrig skiftedes til at føre, mens USA på tredjepladsen spillede sig tættere og tættere på de to førende hold. Med tre huller tilbage for alle spillere lå Frankrig nummer et i -5, Danmark nummer to i -4 og USA nummer tre i -3. Herefter lavede franskmændene endnu et par birdies, mens danskerne lavede bogeys, og det endte med at give Frankrig sejren med fire slag, mens Danmark lige nøjagtig holdt USA bag sig.

I tillæg til VM-sølvet vandt Joachim B. Hansen det uofficielle individuelle verdensmesterskab ved at blive turneringens bedste spiller med en samlet score på 209 slag, tre slag foran nummer to Alexander Levy fra Frankrig.

- Jeg er superglad, det er kæmpestort for mig, at jeg kan afslutte min amatørkarriere med at kalde mig verdens bedste, siger Joachim B. Hansen, der efter VM skiftede sin amatørstatus ud med en professionel karriere.

- Sølvmedaljen er epokegørende og VM-sølvholdet har skrevet sig ind i historiebøgerne. Derfor fortjener de også Den Gyldne Golfbold, fortæller formand i Sportsjournalisternes Golf Klub, Hans Grønfeldt. Modtageren af Den Gyldne Golfbold findes af foreningen Sportsjournalisternes Golf Klub, som blev uddelt for 45. gang.

Med hæderen Den Gyldne Golfbold fulgte også en check fra Nykredit på 25.000 kroner.

Fakta:

Lucas J. Bjerregaard
Født: 14.08.91
Bopæl: Frederikshavn
Klub: Frederikshavn
Sejre 2010:
Toyota World Junior Cup
EM individuelt herrer

Morten Ørum Madsen
Født:09.04.88
Bopæl: Silkeborg / Oregon State University
Klub: Silkeborg
Sejre 2010:
Danish International Amateur Championship
DM Slagspil

Joachim B. Hansen
Født: 18.08.90
Bopæl: Hillerød
Klub: Hillerød
Sejre 2010:
Golf Experten Open, Ecco Tour
Finnish Amateur
VM individuelt

Tidligere vindere:

2010: VM Sølvholdet: Lucas Bjerregaard, Morten Ørum, Joachim B. Hansen.
2009: Jeppe Huldahl
2008: Søren Kjeldsen
2007: Søren Hansen
2006: Karen Margrethe Juul
2005: Iben Tinning
2004: Kasper Linnet Jørgensen
2003: Iben Tinning
2002: Anders Hansen
2001: Mads Vibe-Hastrup
2000: Steen Tinning

For yderligere informationer kontakt:

Hans Grønfeldt, Formand for Sportsjournalisternes Golf Klub, 44 95 35 69
Mikkel Nielsen, Kommunikationskonsulent Dansk Golf Union, 22 55 89 73