Download pressebillede
(venligst kreditér fotograf Mikkel Nielsen, DGU)

2013: Emily Pedersen

Den 17-årige golfspiller Emily Pedersen fik i dag overrakt den Gyldne Golfbold, og titlen som årets golfspiller. Prisen uddeles hvert år af Nykredit og Sportsjournalisternes Golf Klub til den golfspiller, som har skabt det største danske resultat i det forgangne år. Emily Pedersen modtog prisen på baggrund af sin imponerende sejr ved EM for damer i Finland i juli 2013. Med prisen fulgte også en check fra Nykredit på 25.000 kr.

Pressemeddelelse:

- Jeg er super glad og stolt over, at modtage prisen, da jeg synes, der var hård konkurrence i år. Det har været et imponerende godt år for dansk golf. Der er kommet nye danske spillere på Europatouren, som har sat deres tydelige spor. Man kan heller  ikke  komme udenom Thomas Bjørn og Steen Tinnings sejre og Line Vedels flotte placeringer på LPGA og LET. Jeg er nødt til at rette en stor tak til mit trænerteam, til min hjemmeklub Smørum Golfklub, til Dansk Golf Union og ikke mindst til min familie, som altid støtter og hjælper mig, fortæller en glad Emily Pedersen.

Finalen i Finland

Emily Pedersen begyndte finalerunden med et forspring på imponerende syv slag, men undervejs sneg der sig muligvis lidt nerver - og i hvert fald et par dobbeltbogeys ind - hvilket gav lidt mere spænding end, hvad nødvendigt var. Men Emily formåede at holde hovedet koldt og sluttede med otte par og en birdie på de sidste ni huller og vandt sikkert og fortjent med tre slag ned til nummer to.

EM titlen var et fantastisk højdepunkt på en imponerende sæson, der også bød på sejre i Spanish Amateur og German Girls Open. Sammen med resten af holdet fra Smørum Golfklub var hun også med til at vinde EM for klubhold.

Hos Dansk Golf Union er man glade og stolte over, at Emily Pedersen modtager den Gyldne Golfbold.

- Det er meget fortjent, at Emily Pedersen i dag modtager den fornemme pris. Hendes flotte EM-sejr beviser, at hun kan spille op med de bedste. Samtidig er hun et af de største golftalenter i mange år, og hun er med til at vise, at dansk golf har en talentmasse, som kan være med i toppen. Vi er glade og stolte i Dansk Golf Union og ønsker Emily tillykke med den Gyldne Golfbold samt alt mulig held og lykke i den nye sæson, fortæller Søren Clemmensen,  formand i Dansk Golf Union.

Læs hele pressemeddelelsen

Fotograf: Mikkel Nielsen, DGU