Download pressebillede
(venligst kreditér fotograf Per Pedersen)

2014: Thomas Bjørn

Blandt flere store resultater i 2014-sæsonen var sejren i Nedbank Golf Challenge i Sydafrika grundlaget, der også sendte den 44-årige dansker ind i varmen til Ryder Cup-holdet, der besejrede USA på Gleneagles i Skotland.

Pressemeddelelse:

Thomas Bjørn blev en populær figur på hjemmebane i Silkeborg Ry Golfklub, da han modtog Den Gyldne Golfbold før ”landskampen” med 36 amatørspillere.

Det blev et tilløbsstykke med 700-800 tilskuere, da Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen rev en mandag ud af kalenderen for at stille op i Bjørns barndomsklub, Silkeborg Ry Golfklub, i en match over 18 huller mod 36 amatørspillere som optakt til Eccotour-turneringen Made in Denmark Qualifier.

Før Bjørne-banden lagde arm med amatørerne benyttede Sportsjournalisternes Golf Klub lejligheden til at overrække Thomas Bjørn Den Gyldne Golfbold for sæsonen 2014.

Det var sjette gang i karrieren, at Silkeborg-spilleren med de 15 sejre på Europa- touren er blevet hædret med trofæet, der fra 2014 og tre år frem er sponsoreret af Made in Denmark, der økonomisk også står bag den årlige juniorholdsturnering, hvor vinderholdet får en tur til British Open.

Blandt flere store resultater i 2014-sæsonen var sejren i Nedbank Golf Challenge i Sydafrika grundlaget, der også sendte den 44-årige dansker ind i varmen til Ryder Cup-holdet, der besejrede USA på Gleneagles i Skotland.

”Der kommer et tidspunkt i ens karriere, hvor man begynder at overveje, om den slags ting her kan ske igen. Der er jo så mange nye gode spillere på vej frem i dansk golf, og de kan være svære at hamle op med,” sagde Thomas Bjørn.

”Mest stolt gør det mig, at jeg efter en lang periode med 12 års fravær fra Ryder Cup formåede at kvalificere mig til holdet i 2014 i en fremskreden alder. Det har jeg da tvivlet på skulle ske igen, men sejren i Nedbank Golf Challenge i et meget stærkt felt satte mig 10-15 år tilbage i tiden og varmede om hjertet,” sagde Thomas Bjørn, der også er taknemmelig for prisen.

”Hver gang man står med den her pris i hånden, ved man, at man har præsteret noget specielt – især i disse tider, når dansk golf står så stærkt. Og jeg er hver gang meget taknemmelig for støtten. Denne gang er det noget helt særligt at modtage prisen i min hjemmeklub her i Silkeborg,” sagde Thomas Bjørn.

Bjørne-banden vandt ”landskampen” mod de 36 amatører i en stablefordmatch fourball best ball med cifrene 42-38. De to stjerner diverterede med rigtig god underholdning med superslag til sikre birdies og eagles på en bane, der stod maksimalt skarp forud for Eccotour-turneringen Made in Denmark Qualifier.

Før matchen fik Thomas Bjørn æren af at afsløre opstillingen af det fuglebad, som i barndomsårene var genstand for brødrene Thomas og Søren Bjørns chippetræning hjemme i haven i Silkeborg. Både Bjørn og Thorbjørn Olesen gav herefter opvisning i, hvor elegant det korte chip kan udføres.