Download pressebillede
(venligst kreditér fotograf Fotograf: Søren Tidmand)

2015: Søren Kjeldsen

Efter mange måneder uden tilfredsstillende resultater, vandt Søren Kjeldsen i maj måned en imponerende titel i Irish Open, efter et vildt drama i voldsomt blæsevejr på en af Europas mestkarismatiske golfbaner, Royal County Down. Dertil opnåede Søren desuden tre andenpladser i sæsonen, bl.a. i Made in Denmark.

Pressemeddelelse:

Golfspilleren Søren Kjeldsen blev tirsdag hædret med Sportsjournalisternes og Made in Denmarks Gyldne Golfbold. Den 40-årige nordjyde blev valgt som modtager, på baggrund af en fremragende sæson og ikke mindst sejren i Irish Open.

- Efter mange måneder uden tilfredsstillende resultater, vandt Søren Kjeldsen i maj måned en imponerende titel i Irish Open, efter et vildt drama i voldsomt blæsevejr på en af Europas mestkarismatiske golfbaner, Royal County Down. Dertil opnåede Søren desuden tre andenpladser i sæsonen, bl.a. i Made in Denmark, så selvom der var flere andre stærke kandidater til Den Gyldne Golfbold 2015, så var Søren Kjeldsens resultater ikke til at komme udenom, siger Michael Lermark, formand i Sportsjournalisternes Golfklub, der hvert år står for uddelingen af Den Gyldne Golfbold.

Søren Kjeldsen slutter året i top 50 på verdensranglisten og kan dermed se frem til deltagelse i flere af de største turneringer i 2016, bl.a majorturneringen The Masters i april måned.

- Jeg er utrolig stolt over, at modtage Den Gyldne Golfbold i år. Ikke mindst fordi det bestemt ikke er svært at få øje på, en masse andre gode resultater i dansk golf i år. Både Nicole Broch Larsen, Emily Pedersen og Thorbjørn Olesen har leveret flotte resultater, udtaler Søren Kjeldsen om hæderen.

- Og så er jeg stolt, fordi jeg i denne sæson fik gravet mig selv ud, af det måske dybeste hul jeg har været i rent karrieremæssigt. Sidste år var min måske dårligste sæson og så at komme tilbage og stå som modtager af Den Gyldne Golfbold i år, det er en dejlig belønning for al det hård slid som jeg og de folk jeg har omkring mig har lagt, siger Søren Kjeldsen.

Der er i år 50. gang, at Den Gyldne Golfbold bliver uddelt. Første gang var i 1966, hvor Hans Stenderup modtog bolden. Det er anden gang, at Søren Kjeldsen bliver hædret med Den Gyldne Golfbold, første gang var i 2008.