Sportsjournalisternes Golf Klub

Lucas Bjerregaard modtager Sportsjournalisternes Gyldne Golfbold.

Lucas Bjerregaard blev onsdag eftermiddag tildelt Den Gyldne Golfbold 2017.

Lucas Justra Bjerregaard vandt i september måned sin første sejr på European Tour. Det skete, da han på overbevisende måde strøg helt til tops i Portugal Masters og vandt med fire slag til nærmeste konkurrent.

Det skortede ellers ikke på bejlere til titlen. Før de sidste 18 huller var Lucas Bjerregaard i spidsen, men det var med ti konkurrenter indenfor bare tre slag.

Ikke blot var sejren imponerende, men måden han gjorde det på, var særdeles solid. Trods det store pres undervejs på finalerunden, var der ikke antydningen af usikkerhed, da han spillede sejren i hus.

Han fik overrakt Den Gyldne Golfbold under et arrangement i Idrættens Hus i Brøndby. Det var Michael Lermark, formand for Sportsjournalisternes Golfklub, der gav ham prisen.

- Jeg skulle nok have forberedt noget. Men det er svært, når man har en baby, der skriger én ind i hovedet. Jeg er meget beæret over at modtage denne pris. Det er en fantastisk måde at slutte året på. Jeg har ikke tænkt eller spillet golf den sidste måned. At få den her og blive mindet om det år, jeg har haft, er fantastisk. Jeg ved, der har været hård konkurrence fra især damerne, der har gjort det fantastisk i USA, lød det fra hovedpersonen selv, der blev far for mindre end to uger siden.

- Det er fuldt fortjent. Mange mener, at det lå i kortene, at du skulle vinde på europatouren. Jeg vil gerne tilslutte mig det kor, men derfor er det jo ikke altid sikkert, det sker, lød det fra Flemming Astrup, der er promoter for Made in Denmark, som er med til at sponsere prisen.

Lucas Bjerregaard nåede inden sin sejr i Portugal også at vinde parturneringen GolfSixes, hvor han dannede team med Thorbjørn Olesen.

2017 har altså været et stort år for Lucas Bjerregaard, der havde en glorværdig amatørkarriere, inden han blev professionel i 2011.

Han var således med til at vinde hold-EM for drenge i både 2007 og 2009. I 2010 blev han den kun anden danske herrespiller nogensinde, der vandt EM individuelt. Ved VM i 2010 vandt han sølv sammen med Morten Ørum Madsen og Joachim B. Hansen.

- Du sætter Danmark på verdenskortet. Det har du gjort længe. Du har været med i en gylden tid med masser af flotte præstationer. Du har vist rigtig gode gener i forhold til at arbejde sammen med andre, når I har spillet som hold, sagde Dansk Golf Unions formand, Jim Staffensen under prisoverrækkelsen.

Med Den Gyldne Golfbold følger 20.000 kroner, som vinderen skal bruge på et projekt, der fremmer juniorgolf i Danmark. Lucas Bjerregaard har valgt, at midlerne skal gå til juniorarbejdet i Frederikshavn Golfklub, hvor han selv har lært at spille golf.

Den Gyldne Golfbold er nu uddelt for 52. gang. Den uddeles af Sportsjournalisternes Golfklub og er sponseret af Made in Denmark og Dansk Golf Union.

Pressemeddelelse. Fotos: Lars Krabbe onsdag 20. december 2017

Flere nyheder.

 • Marcus Helligkilde vinder den fornemste hæder i dansk golf

  Sportsjournalisternes Gyldne Golfbold 2021 går til Marcus Helligkilde. Det blev afsløret mandag i Idrættens H…

 • Den Gyldne Golfbold 2020 til Emily Pedersen

  Den professionelle golfspiller Emily Pedersen fik mandag overrakt Sportsjournalisternes Gyldne Golfbold 2020 s…

 • Den Gyldne Golfbold for 2020 bliver først overrakt næste år

  Sportsjournalisternes Golf Klub har valgt at udskyde beslutningen om, hvem der skal modtage dansk golfs fornem…

 • De danske EM-piger modtager Den Gyldne Golfbold 2019

  Den mest betydningsfulde pris i dansk golf tilfalder i år de seks danske pigespillere, der hentede en historis…

 • Den Gyldne Golfbold går til VM-vinderne

  Den Gyldne Golfbold 2018 gik til John Axelsen, Rasmus Højgaard og Nicolai Højgaard, der sammen vandt det først…

 • Sportsjournalisternes og Made in Denmarks Gyldne Golfbold går til VM-vindere

  Tirsdag den 20. december 2016 blev Sportsjournalisternes og Made in Denmarks Gyldne Golfbold overrakt for 51. …

 • Søren Kjeldsen modtager Den Gyldne Golfbold 2015

  Golfspilleren Søren Kjeldsen blev i dag hædret med Sportsjournalisternes og Made in Denmarks Gyldne Golfbold. …

Galleri